GlavnatraziMapa sajta
 
 

Piling za njegu kože nogu

skrabKOMPLEKS – PILING ’’TAJNA LJEPOTE’’ - ZA NJEGU KOŽE NOGU

Nogama je potrebna stalna njega, naročito ako njihov gazda to jest čovjek ima takvu profesiju da je duži dio vremena na nogama, kao na primjer u hirurgiji, frizerskim salonima, za štandom i t.d. Tada dolazi do proširenja vena. Ako ne vodimo pravilnu njegu stradaju ne samo noge već i cijeli organizam, jer se na koži nogu – naročito na njihovim đonu – nalazi velika količina nerava vezanih sa unutrašnjim organima. Od zdravlja nogu zavisi ostatak ljudskog organizma, njegova funkcija.


Veliki teret i nedovoljna njega dovodi do znojenja, žuljeva, svraba, hrapavosti, ispucalosti i mnogim drugim oštetama.
Glavno pri njezi nogu jeste paziti na izgled stopala. Osobno je za đon da on: nosi na sebi veliku težinu tijela, osjeća trenje od hoda i pritiskanje obuće. Proces nastajanja žuljeva obično dolazi iz tri stadijuma: prvo se pojavljuje crvenilo i vodeni plihovi, zatim ogrubljena koža, poslije čega se na koži pojavljuje ispucala debela višeslojna površina – žulj. Izgled žuljeva – nije samo kozmetički nedostatak, čak nije ni posledica neke bolesti. Žulj je na mjestu izlaza organa na kožu stopala, koji ne nestaje poslije promjene obuće. On s jedne strane, daje signal o ranom stadijumu tog oboljelog organa, a s druge strane, smeta procesu oporavljanja tog organa. Zato je u idealnom slučaju potrebno liječiti rasprostranjenost žuljeva na koži stopala.

Za taj zadatak prekrasno odgovara kompleks-piling ’’Tajna Ljepote’’. Regularna primjena kompleksa-pilinga čini kožu  stopala i članaka nogu bezprijekornom!
Sastav:  prirodni minerali i soli. Ne sadrži konzervante. Nema negativne efekte.
Svojstva: kompleks-piling ’’ Tajna Ljepote’’ ovladava jedinstvenom količinom jona, absorbcionim, katalitičkim i antibakterijskim svojstvima, zahvaljujući kojim se ne ustranjuju samo odumrle krljušti površinskog sloja kože stopala i članaka, već pokazuju i opšte ozdravljujuće dejstvo: normalizuje izgled kože nogu, umanjuje otečenost, umorenost, znojavost, ustranjuje plihove, tonizira, osvježava, povećava suprostavljenost bakterijema i gljivicama. Može se koristiti pri bolovima u zglobovima.

Sposobnost primjene:

Napariti noge u vrućoj vodi. Uzeti supenu kašiku kompleksa-pilinga, nakvasiti malom količinom vode do izgleda ’’mokrog pijeska’’, nanijeti na mokru kožu stopala i članaka nogu na 10 minuta. U to vrijeme masirati problematične dijelove kože, na dati preparatu da se osuši. Napraviti pedikir. Poslije pedikira još jednom očistiti kožu stopala i članaka kompleksom pilingom. Za profilaktičko svakodnevno korišćenje, 2 do 3 minuta ’’čistiti’’ kožu stopala. Preparat ne treba da se osuši na koži.
U sauni ili kadi ’’mokru kašicu’’ kompleksa pilinga nanositi na problematična mjesta zglobova i kičme na 15-20 minuta. Opšti normalizujući efekat takve procedure povećava propustljivost kože, to jest pravi prijatnije uslove za dublje čišćenje s melemima, gelovima i specijalnim ljekovitim kremama.