GlavnatraziMapa sajta
 
 

Litofitosoli

plazaLITOFITOSOLI - SREDSTVA ZA LJEKOVITE KUPKE, INHALACIJE I APLIKACIJE

Serija litofitosoli koja je poslednja razrađena u naučno proizvođačkoj labaratoriji ’’LN – Kozmetike’’, predznačena je za korišćenje u kozmetičko ljekovitim procedurama u kadi. Litofitosoli sadrže u sebi viša svojstva soli i biljaka, dozvoljavaju brzo pravljenje kompozicije za parna kupatila i toplovlažne inhalacije, a takođe sprovođene aplikacija ljekovitog blata u domaćim uslovima. Litofitosol ’’Tajna ljepote’’ je prašak složnog sastava: pored prirodnih soli uveden je i vulkanski kamen, bijela glina, prašak gorčice, ljuske raži, pšenice, ovsa, ljuska kedrovog oraha, višekomponentna biljna kompozicija, selen, bakar.
Različita parna kupatila imaju veliki značaj za kozmetičko i ljekovito liječenje. Oni usavršavaju krvotok, što poboljšava mogućnost ulaska raznih ljekovitih svojstava kroz kožu, koji imaju uticaj na cijeli organizam. Soli učestvuju u regulaciji različitih bioloških procesa: imaju uticaj na centralni nervni sistem i endokrine žlijezde, što stimuliše proces obnavljanja,  regeneraciju tkiva i normalizaciju količine sastojaka. Prirodni sorbenti, kao što je vulkanski kamen, ubrzavaju izlazak prljavštine kroz kožu.
Za opšte oporavljanje i regulaciju u kadi koriste se ljekovite biljke, čija se kompozicija bira u zavisnosti od stanja kože.
U vrijeme korišćenja kupke sa biljkama u kadi, a takođe i u parnim kupatilima i pri inhalaciji dolazi da zasićenja krvi fitoncidima, povećava se plućno disanje, uvećava se aktivnost epitela, bronhija, povećava se potrebnost kiseonika. U rezultatima takve procedure, uljepšava se san, povećava se radna aktivnost, prolaze bolovi u mišićima i kostima. Za dobijanje dobrog dejstva na problematični organ (bolovi u zglobovima, celulit, varikozna bolest, hematomi) primjenjuju se aplikacije domaćeg ljekovitog blata, koji se može napraviti dodavanjem litofitosoli u neobhodnu količinu vrele vode do dobijanja ravnomjerne kašice. Takve aplikacije stimulišu proces zarastanja, umanjuju otoke, povećavaju baktericidnost kože, osposobljuju obrazovanje aktivnih svojstava u nervnom sistemu.

 

INSTRUKCIJE ZA PRIMJENU

Biljna kupka s solju
100 grama litofitosoli (na primjer 1/5 pakovanja) rastvoriti u maloj količini veoma vruće vode do dobijanja srazmjerne mase, zatim dodati u kadu (150 – 200 litara) vode temperature koja vama odgovara od 35 do 41 C. Što je veća temperatura tim je kraće vrijeme ležanja u kadi od 8 do 15 minuta.  Ležeći u kadi, masirajte sebe od krajeva prstiju nogu, do vrata, mjesta sa ogrubjelom kožom protrljajte. Poslije masaže se opustite 2,3 minuta. Prije izlaska iz kade se istuširajte i očistite tijelo peškirom, a u hladno doba godine pri povišenoj suvoći vazduha namažite tijelo lanenim uljem ili uljem kedra, a možete koristiti i hidratantnu kremu.
Kupku primjenjivati najmanje 1,5 sat prije jela, a poslije kupke je potrebno odmoriti 1 – 1,5 sat.

Inhalacija
Dvije supene kašike litofitosoli zaliti 1 litrom proključale vode u udobnoj posudi i ostaviti da stoji s poklopcem 5 – 10 minuta, pokriti glavu peškirom, i disati ljekovitu paru 7 – 10 minuta. Pri bolesnim disajnim putevima, bronhitisa, potrebno je udisaj zadržavati po dvije sekunde, poslije čega slijedi puni izdah. Poslije inhalacije treba odmarati i izbjegavati hlađenje minimum 2 sata.
Takva vlažno topla procedura dobro stimuliše krvotok lica i vrata i može se koristiti kao pripremljenost za nanošenje maski.
Preporučuje se da se koža očisti litokompleksom, zatim napari litofitosolju i nanese vašoj koži odgoovarajuća maska. Takav kompleks kozmetičke procedure treba sprovoditi 2-3 puta nedjeljno da bi se podržao tonus kože i sačuvala dobra boja lica.

Aplikacije ljekovitog blata
Aplikacije s litofitosolju se primjenjuju za mali dio tijela ili problematični organ: pri rastegnućima, smanjenjima otoka, hematomima, celulitu, uklještenjima. Temperatura ljekovitog blata koja se pravi od litofitosoli mora da bude 35-42 C, pri aplkaciji za varikozne ospice – ne više od 38 C. Vrijeme procedure blata je 10 – 15 minuta, svakodnevno, kursom od 6 -8 aplikacija.
Potrebnu oblast očistiti toplom vodom s litokompleksom, poslije čega nanijeti ljekovito blato, na površini staviti foliju, zatim utopliti vunenom tkaninom. Po završetku procedure blato oprati ili skinuti vlažnim peškirom, zatim odrađeno mijesto utopliti  vunenom  tkaninom na još 2 sata.  

Kompleksna primjena ’’kupka + aplikacija’’
100 grama litofitosoli (na primjer 1/5 pakovanja) rastvoriti u maloj količini veoma vruće vode do dobijanja srazmjerne mase. Sipati u kadu malo vode prijatne temperature, ne više od 10 cm vode. Sjesti u kadu i okvasiti kožu cijelog tijela. Čekati 7 – 10 minuta, zatim napuniti kadu vodom do kraja i ležati u njoj 15 minuta.

 

Sve tople procedure s litofitosolima, ne smiju se koristiti pri: hipertoniji 3-ćeg stepena, infekcije u jakim formama, visokoj vjerovatnoći krvarenja emfizema, epilepsiji, ekcemima, kao i pri alergiji na neku od komponenti litofitosoli. 

Predlažemo 5 varijanti litofitosoli.

sol jedanFormula 1. Efekat zatezanja kože
Obogaćuje kožu mikroelementima, neobhodnim za sintezu strukture bjelančevina dermalnog sloja kože-kolagena i elastina, jača izlaz prljavštine zahvaljujući ubrzavanju krvotoka, aktivira rad limfi, što kožu čini zdravijom i elastičnijom.

 

 

Formula 2. Efekat uvlažavanja
Odklanja otečenost kožnih kapilara, usavršava količinu hialuronatne kiseline, zadržava vlagu u koži. Daje koži baršunastost, hrani epidermis, što predupređuje gubljene vlage. Peporučuje se pri povišenoj suvoći kože. 

 

 

sol triFormula 3. Efekat normalizacije slanih i znojnih žlijezda
Ovladava izraženim protivzapaljujućim efektom. Preporučuje se pri masnoj saboreji, bubuljicama, furunkuleze, hroničnim ekcemima. Ubrzava proces regeneracije tkiva kože, normalizuje njen rad. Daje koži prijatni miris.

 

 

sol cetriFormula 4. Profilaktika celulita
Odgovara pri pokvarenoj razmjeni svojstava, osposobljuje normalizaciju lipidne razmjene. Ovladava umirujućim dejstvom, odklanja stres, koji često vodi k prejedanju. Aplikacija ljekovitog blata s litofitosoli №4 umanjuje nastajanje masnoće pri celulitu.

 

 

soli petFormula 5. Umirujući efekat
Sadrži malli zbir biljaka, koje ovladavaju sedativnim efektom. Umanjjuje bol pri neuralgiji, umanuje bol u dijafragmi. Blag je i prijatan kod nervoznih ljudi, bolovima u zglobovima, depresivnih raspoloženja.