GlavnatraziMapa sajta
 
 

Litofitošamponi

duga kosaLITOFITOŠAMPONI "TAJNA LJEPOTE"

Lijepa i zdrava kosa je ukras čovjeka u svakom uzrastu. Dobra njega kose daje nam mogućnost da izgledamo dobro i osjećamo se samouvjereno u bilo koje doba dana. 
Pravilna i regularna njega je našoj kosi neobhodna ukoliko želimo da bude jaka, elastična, da ima zdrav sjaj, i da se dobro prilagođava svakoj frizuri. Obični šamponi na koje smo navikli, koji imaju samo površinski aktivne sastojke, pri čestom korišćenju povrjeđuju sopstvenu zaštitu kose što dovodi do isušivanja. Takođe strada i koža glave - narušava se funkcija slanih žlijezda, što dovodi do brzog zaslanjivanja kose i raznim problemima sa kožom glave. Kosa počinje da sjedi, istanjuje se, gubi elastičnost. Za povećanje volumena i sjaja kose primjenjuju se različiti voskovi, kondicioneri, lakovi. Nije tajna da se farbana kosa ne može prilikom pranja rasčešljati bez kondicionera.

Savremena sredstva za njegu kose, u idealnom slučaju, moraju da pokazuju kompletno dejstvo:

  • Vlasište - čišćenje, uvlažavanje, uravnotežavanje, ishrana, zaštita.
  • Kosa - čišćenje, uvlažavanje, uravnotežavanje, ishrana, zaštita.

Suvi litofitošampon ’’Tajna Ljepote’’- je sredstvo za pranje, oporavljanje, uvlažavanje, ishranu i zaštitu kose i kože glave, koji odgovara svim potrebama. Osim toga, on daje mogućnost dugog čuvanja frizure, ima funkciju kondicionera. Veliki plus je što kod ovog šampona nema ’’hemije’’- sastav je 100% prirodan. Litofitošampon je spoj starih recepata i nove tehnologije.  
Glavna odlika suvih šampona u poređenju sa običnim, tečnim sredstvima za pranje kose je to što oni ne sadrže sintetički, površinski-aktivne sastojke, i zato ne pjene, i svojstveno ne ugrožavaju hidrolipidni zaštitni obruč dlake. Efekat prekrasnog čišćenja se dostiže zahvaljujući upijanju masnoće kože praškom gorčice i njegovoj vezi sa mineralima i ljekovitim travama. Udaljavanje masnoće i prljavštine sa kose pomoću litofitošampona proizlazi iz energične masaže kože glave i korijena kose. Pri masaži se osjeća piling kože glave, sakuplja se prljavština to jest dodtiže se efektivno, duboko čišćenje. Kosa dobija dobru ishranu i uvlažavanje: keratin srednjeg sloja dlake se uravnotežava, korjen dlake dobija dobru porciju rastućih flavonida, prirodnih vitamina i fitosterina, koji stimulišu rast kose i poboljšavaju njen kvalitet. Komponente šampona: air (acorus calamus L), zveroboj, gorčica (Sinapis alba L), uništavaju bakterije koje izazivaju zapaljenja kože i razrušavanje lukovice dlake, a čereda (Bidens tripartita L.) i solodka (Glycyrrhiza glabra L) dobro liječe dermatitis, umanjuju svrab kože i sprečavaju stvaranje peruti.
Poslije pranja kose litofitošamponom povećava se krvotok u kapilarima kože glave, a kosa dobija sjaj i dobro se prilagođava frizurama. Još jednim ozbiljnim dostojanstvom litofitošampon uravnotežuje dejstvo slanih i znojnih žlijezda i normalizuje vodeni balans, period između pranja kose se uvećava.
 
Litofitošamponi ’’Tajna ljepote’’ predstavljaju suve smjese minerala i ljekovitih trava, izmješanih posebnom tehnologijom. Prirodni nanosivi materijal - mineral ceolit - zahvaljijući svojoj unikatnoj strukturi ovladava visoko biološkom aktivnošću. Ceolit u sastavu litofitošampona osposobljuje čuvanje aktivnosti rasta, ubrzava međusobno dejstvo ćelija kože glave i kose.
Litofitošamponi mogu da se koriste za njegu kose bilo kojeg tipa. Naročito dobar efekat imaju na ozdravljenje rijetke, tanke i oslabljene kose, sklone mašćenju.

Sposobnost primjene:

  • Kratka, rijetka kosa. Jednu supenu kašiku suvog litofitošampona razmutiti s toplom vodom temperature do 60-70 stepeni dok smjesa ne dobije izgled guste pavlake. Kosu detaljno okvasiti vodom, oprati s nje sva kozmetička sredstva. Šampon nanosti malo po malo rukom  u korijen kose i potruditi se da maksimalno bude natopljen na koži glave. Napraviti objema rukama malu masažu kože glave, tačnije 1-2 minuta, poslije čega isprati kosu velikim obimom vode, na primjer u punoj kadi, ili jakim tušem. Veoma je korisno zadržati litofitošampon na glavi do 15 minuta.
  • Dugu kosu je lakše oprati, razmute se dvije supene kašike preparata u 1 litar vode. Kosa se prvo nakvasi vodom i potom se malo po malo nanosi razmućeni litofitošampon na kosu i kožu glave. Starajući se da višak tečnosti ide u kadu, kvasiti kosu i dalje 1-2 minuta. Ostavite litofitošampon na 5-10 minuta na glavi, poslije čega detaljno oprati velikim obimom vode. Uspjeh primjene preparata zavisi od: postarajte se da operete svaku česticu litofitošampona, kao što se pere kada ispirate farbu ili balzam; operite kosu dva do tri puta poslije čega dovršite jakim tušem. Ako je kosa bila jako prljava i zamačćena, tada možda jedan put neće biti dovoljan, stoga možete ponoviti proceduru.

HRANLJIVA MASKA

Za jako povrijeđenu i oslabljenu kosu preporučuje se maska od litofitošampona, žumanceta i meda:  1-2 supene kašike peparata, 1 žumance, 2-3 supene kašike meda. Dobijenu smjesu nanijeti na okvašenu kosu, staviti nepromočivu kapu i potom preko umotati i utopliti peškirom. Maska se drži od 20 do 60 minuta. Poslije procedure kosu oprati vodom i natopiti litofitolosionom ili sokom limuna. Prati kosu litofitošamponom je komplikovanije nego običnim hemijskim šamponom na koji smo već priviknuti, šamponom na osnovi sintetičkih površinski aktivnih sastojaka. Ali rezultat je taj da više vremena koje potrošimo prilažemo jačanju kose!

Za njegu kose po različitim individualnim osobenostima, postoji 6 formula litofitošampona:

sampon jedanFormula 1. S šišarkama hmelja
Pokazuje dobar efekat pri različitim problemima kože glave: saboreje, dermatitis, prekomjerno opadanje kose. Sadrži fitohormone i prirodne antioksidante ovladava protivzapaljujućim dejstvom i uravnotežuje i normalizuje rad kapilara. Prekrasno sredstvo protiv peruti i sjede kose.

 

sampon dvaFormula 2. S hnoj (Lawsonia inermis L)
Ovladava blagim antibakterijskim dejstvom, osposobljuje rad epidermisa kože, uravnotežuje i jača lukovicu dlake. Uravnotežuje dlaku po cijeloj svojoj dužini, uveličava obim frizure. Daje kosi laki, zlatni sjaj.

 

 

sampon triFormula 3. S  lišćem bijele breze
Za slabu kosu koja sporo raste. Sadrži mnogo prirodnog vitamina C, podržava sintezu kolagena, osposobljuje rad kapilara kože. Tonizira i uvlažuje kožu, pokazuje dobar efekat pri masnom vlasištu glave, otklanja perut i svrab.

 

 

sampon 4Formula 4. S koprivom  
Normalizuje aktivnost slanih žlijezda, pokazuje regenerativno dejstvo na kožu glave i strukturu dlake. Sadrži mnogo organskog kamenja (silicijum), licitin i karotinoide, stimuliše rast i razmnožavanje novih ćelija. Namjenjen je ljudima koji su bili pod stresom, a takođe i pri jačanju kose poslije bolesti.

 

sampon petFormula 5. S mat-i maćeha (Tussilágo fárfara L)
Pokazuje rano oživljavajuće, protivzapaljujuće dejstvo. Povećava imunitet-zaštitno svojstvo kože glave. Prekrasno jača dlaku, preporučuje se pri opadanju kose, suve peruti, otklanja svrab.

 

 

sampon sestFormula 6. S kamilicom
Visokoefektivno sredstvo pri lomljivoj kosi. Umanjuje otečenost i crvenilo kože glave, uvećava tonus kapilara. Sadrži azulen-prirodno protivbolno i protivzapaljujuće sredstvo, omekšava i umiruje kožu glave, preporučuje se pri peruti i nadraženoj koži glave.
Pri individualnoj alergiji na neku od komponenti ne primjenjivati. Prije primjene napraviti probu na koži zgloba lakta. Čuvati na sobnoj temperaturi u zatvorenom pakovanju. Ne dopustiti ulazak vlage unutar pakovanja.