GlavnatraziMapa sajta
 
 

Litokompleksi

litokompleksLITOKOMPLEKSI

"TAJNA LJEPOTE"

Veza spoljašnjih uticaja sa higijenom kože je otkrivena još odavno, a poslije pronalaženja   sapuna postala je opštepriznata. Pritom je ustanovjeno da primjenjivanje sapuna utiče na starenje kože. Današnji efekat je našao odraz u tome da su ’’kulturni evropljani  pokušavali liječiti kožu izunutra’’, a prestavnici plemena i ostalih naroda ’’pokušavali su liječiti kožu spolja’’. Na kraju se pojasnilo da su sapuni i savremena sredstva za higijenu imali različite efekte na staranje kože u različitim vremenima i različitim kulturama.
No, kod svih je bilo suštinsko da su kod sapuna vidni nedostaci.  Oni se odnose na dejstvo dubinskog isušivanja koje izaziva postepeno gubljenje elastičnosti kao i svih funkcija kože. Ti nedostaci su:

 • uticaj prirodnih sapuna na najsitnije otvore;
 • hemijskio dejstvo masnih kiselina s kolagenom, ili dubinski uticaj premasnih vrsta sapuna na kožu;
 • dubinski uticaj ’’kiselih’’ jona vodonika iz visoko kvalitetnih sapuna.

Ukazani nedostaci se ne javljaju u višim savršenim higijenskim, kozmetičkim sredstvima za čišćenje kože glave, lica i tijela.
Liktokompleksi ’’Tajna ljepote’’ su alternativna, fiziološka sredstva za umivanje i čišćenje kože.
Duboko čišćenje kože tijela, lica i glave pomoću litokompleksa uključuje:

 • sorbciono-mehaničko čišćenje otvorenih ’’zapušenih’’ slanih i znojnih žlijezda;
 • uravnotežava prirodnu mekoću kože udaljujući ’’slanu tečnost’’ – kalcijuma i teških metala, kiseonika, amonijaka, i organskih sastojaka. Te soli mogu biti endogene (prljavština, koja izlazi iz organizma kroz kožu), ili ekzogene (koje padaju na površinu kože iz spoljašnje sredine);
 • katalitički piling – oksidacija sumpornih sjedinjenja u sastavu čestica površinskog sloja kože, koja osposobljuje lakše čišćenje tih čestica i ustranjivanje specifičnih mirisa ’’neopranog tijela’’.

Litokompleks je predviđen za potpunu svakodnevnu njegu kože lica i tijela, a takođe i za oporovljanje povrijeđene kose. U kompleksu se nalaze sredstva koja su realna perspektiva za uspjeh predlagajuće metodike njege kože u odluci ovog strateškog zadatka- dobro izgledati!

Litokompleksi serije ’’Tajna ljepote’’

 • maksimalno duboko čisti kožu, sređuje higijenu slanih i znojnih žlijezda, normalizuje njihov rad: masna i kombinovana koža postaje normalna;
 • osposobljuje blago čišćenje odumrlih pločastih krljušti sa površinskog sloja kože, oporavlja jedinstveni ciklus obnavljanja epidermisa;
 • efektivno udaljuje prljavštinu iz organizma, hrani bogatim kompleksom neobhodnih mikroelemenata;
 • brzo uravnotežava sposobnost kože da duže zadražava vlažnost, normalizuje suvu kožu;
 • realno usporava jedinstveni proces  kože, reguliše mehanizam sinteza kolagena i elastina;
 • povećava koristan uticaj hranljivih kozmetičkih krema, maski, melema;
 • pokazuje imunomodulirajuće i antibakterijsko dejstvo, povećava suprostavljenost kože virusima, bakterijama i gljivicama, daje sposobnost ustranjivanja mitisera;
 • sprečava stvaranje peruti, svraba, oporavlja kosu;
 • otklanja neprijatne mirise kose.

Litokompleksi ’’’Tajna ljepote’’ napravljeni su od unikatnih rijetkih prirodnih minerala, soli natrijuma i bakra.
Idealni sastav litokompleksa je pronađen zahvaljujući detaljnim eksperimentima, u Naučno-proizvođačkoj labaratoriji ’’LN-Kozmetika’’, na uticaj komponenti sastava na kožu kao i na njene reakcije.
Mineralna kompozicija litokompleksa se sastoji od pet nerastvornih komponenti: mikro-nanosivog prirodnog ceolita, planinske gline, roze i bijele gline. Prirodni ceolit je precizno pretvoren u natrijevu formu i obogaćen je jonima bakra, po razrađenoj labaratorijskoj unikatnoj tehnologiji.
Rastvoreni djelovi litokompleksa sastoje se iz pet komponenti: prirodne kamene soli, morske soli, prirodne morske baštenske soli, jezerske soli-rapii, i bikarbonata natrijuma.
U rezultatima dejstva kolagena na kožu uz pomoć litokompleksa obrazuje se maksimalna količina vezanja vode sa kožom, što je i objektivni pokazatelj mladosti kože. Uz pomoć eksperata JMP-tomografije i kalorimetrije potvrđeno je da se pri svakodnevnoj upotrebi litokompleksa, tačnije 3 x u nedelji, stimuliše sinteza kolagena kože i uvećava se čvrstina i elastičnost kože za 25 %.
Dopunski rad čestica minerala ima jedinstveno značenje za sintetičke procese kože i normalnu veličinu kolagenovih vlakana.
Principijelna odlika primjene litokompleksa ’’Tajna ljepote’’ od drugih kozmetičkih sredstava se sastoji u tome što je glavni akcenat stavljen na pojačanoj ishrani kože spolja, a unikatnost metoda je duboko čišćenje kože i oporavljanje njenih zaštitnih svojstava, prirodnih mehanizama čuvananja neobhodne količine vlažnosti u koži i njenu ishranu iz unutra.
Litokompleksi prestavljaju suvi prašak  i pritom ne sadrže konzervante i obavezno prisustvo tečnih i masnih emulzija (mješavina tečnosti). Preparati imaju neograničen rok trajanja i čuvaju svoja ljekovita svojstva dugo vrijeme. Oni su apsolutno bezopasni i nemaju nikakvih negativnih efekata. 

SPOSOBNOST PRIMJENE

 • prije nanošenja na kožu preparat se obavezno pomješa sa vodom dok se ne dobije izgled guste kašice;
 • dobijenu kašicu nanosti samo na vlažnu kožu;
 • dejstvo preparata može da izazove u osnovi lako peckanje kože;
 • u nekim slučajevima pri primjeni litokompleksa može da dođe do takozvane ’’reakcije čišćenja’’. Na koži mogu da se pojave bubuljice ili korice, polslije 1-3 primjene. To je normalna reakcija izlaska infekcija iz dubine na površinu kože kao  reakcija odpadanja izumrlih ćelija stare kože.

NJEGA KOŽE LICA I VRATA

Nakvasite lice vodom, na mokru ruku sipajte jednu čajnu kašičicu litokompleksa. Drugom mokrom rukom (s veoma malo vode) napravite na dlanu vlažnu kašicu, dovedite litokompleks do izgleda ’’mokrog pijeska’’. Krajevima prstiju nanesite dobijenu kašicu na kožu lica blagim masažnim pokretima, uključujući i dio oko očiju. Potrebno je da se preparat samo nanosi ali ne i utrljava. Ostavite litokompleks na koži jedan minut, poslije umijte vodom. Ako je na vašem licu bila kozmetika, tada prije procedure obavezno skinite šminku s oblasti oko očiju i trepavica. Sve ostalo litokompleks prekrasno čisti. Kao što je pravilo, litokompleks kožu ne zateže, zbog toga kremu možete koristiti kako želite. Preporučuje se da se poslije procedure nanose litofitomaske serije ’’Tajna ljepote’’. One se nanose i na kožu vrata i dekoltea. Naročito je korisno umivati se litokompleksom umjesto sapuna svaki dan ujutru i uveče, nanešeni preparat se na kožu tada drži svega 10-15 sekundi.
Ukoliko preparat upadne u oči može doći do blagog peckanja, to je reakcija na prirodne soli. Za udaljavanje tog osjećaja potrebno je samo umiti oči čistom vodom.

NJEGA KOŽE TIJELA

Naročito je efektiva primjena litokompleksa u saunama, u uslovima povišene temperature i vlažnosti. S druge strane korišćenjem ’’Tajne ljepote’’ u domaćim uslovima, primjenjivanjem kade  ili tuša, vi praktički dostižete efekat čišćenja kožnih kapilara i izbacivanja prljavštine kao pri korišćenju saune.
Za sređivanje kože tijela potrebne su 3-4 supene kašike litokompleksa. Razmutite potrebnu količinu preparata s vodom do izgleda ’’mokrog pijeska’’, a zatim nanesite na mokru kožu svojeg tijela, blago nanosite tačnije 2-3 minuta i ostavite da stoji 5-7 minuta, potom operite tijelo čistom vodom. Koža će postati idealno čista.
U sauni se preporučuju 2-3 supene kašike litokompleksa na mokro tijelo prije svakog ulaska u parnu salu tačnije tri puta (metod tri dijela). To izaziva obilno obrađivanje i pojačano izbacivanje prljavštine kroz kožu. Poslije svakog ulaska u paru, operite tijelo toplom vodom. Poslije poslednjeg ulaska u paru nanesite preparat na kožu lica jednu minutu i operite tušem. Pri ovoj primjeni se ne preporučuje korišćenje nikakvih drugih sredstava.
Primjenjivanje litokompleksa na kožu tijela je dovoljno jednom sedmično.
Regularna njega kože pomoću litokompleksa vodi k ozdravljenju a koža dobija njegovani i svježi izgled.

NJEGA KOŽE GLAVE

Kratku kosu detaljno nakvasiti vodom. Dugu kosu proprati šamponom, opomenjujemo da se šampon razmuti s vodom u porciji 1:1, koristi se litofitošampon ’’Tajna ljepote’’. Vlažnu kašicu litokompleksa (jednu supenu kašiku) utrljajte u kožu korjena kose. Ukoliko je kosa kratka tada malu količinu litokompleksa rasporedite svuda po kosi. Napravite blagu masažu, poslije čega stavite na glavu nepromočivu kapu, utoplite peškirom i ostavite na 15 minuta. Zatim detaljno operite vodom.
Za kožu glave korišćenje litokompleksa se preporučuje ne ređe od jednom sedmično. Takva procedura sprečava stvaranje peruti, svraba, jača kosu i normalizuje rad slanih žlijezda. Poslije prve primjene period između pranja kose može znatno da se poveća. Litokompleks ’’Tajna ljepote’’ može da se primjenjuje i sa drugim priviknutim kozmetičkim sredstvima za kosu.

Predlažemo tri vrste litokompleksa za svakodnevnu upotrebu:

1. Litokompleks ’’Tajna ljepote’’ aktiv. Napravljen za svakodnevnu njegu normalne i masne kože. Izravnjuje strukturu kože, uljepšava njenu boju, obezbjeđuje ozdravljujući efekat. Brzo se suprostavlja masnom sjaju, sužava pore. Osposobljuje odstranjenje mikrouspaljenja mitisera i akni, normalizuje masnu kožu.


2. Litokompleks ’’Tajna ljepote’’ delikat. Napravljen za svakodnevnu njegu suve, osjetljive i normalne kože. Osposobljuje odpadanje izumrlih krljušti, odstranjuje prve znake starenja i suvoće. Suštinski usavršava strukturu kože i boju lica. Osposobljuje normalizaciju suve kože, uravnotežuje njenu strukturu, obezbeđuje ozdravljujući efekat.


3. Litokompleks ’’Tajna ljepote’’. Napravljen za regularnu njegu kože tijela svakog tipa. Osposobljuje udaljavanje prljavštine i toksina kroz kožu, odpadanje odumrlih krljušti površinskog sloja epidermisa, čuvanje neobhodne količine vlage u koži. Pomaže odstranjivanju mikrozapaljenja, razdraženosti i akni. Usavršava strukturu kože i normalizuje njen tip. Naročito je efektivno korišćenje u kadi i saunama metodom ’’tri dijela’’.