GlavnatraziMapa sajta
 
 

Famšamponi

FAMŠAMPONI

Lijepa, zdrava kosa je ukras čovjeka u svakom uzrastu. Dobra njega kose daje nam mogućnost da izgledamo prekrasno i osjećamo se samouvjereno u bilo koje doba dana. To jest frizura može bukvalno preobraziti izgled svake žene, i naparaviti da ima nezaboravan izgled.
Pravilna, regularna njega je našoj kosi neobhodna ukoliko želimo da bude jaka, elastična, da ima zdrav sjaj i da se dobro prilagodi svakoj frizuri. Obični šamponi na koje smo navikli, koji imaju samo površinski aktivne sastojke, pri čestom korišćenju povrjeđuju sopstvenu zaštitu kose, što dovodi do isušivanja. Takođe strada i koža glave - narušava se funkcija slanih žlijezda, što dovodi do brzog zaslanjivanja kose i raznim problemima sa kožom glave. Kosa počinje da sjedi, istanjuje se, gubi elastičnost. Za povećanje volumena i sjaja kose primjenjuju se različiti voskovi, kondicioneri, lakovi. Nije tajna da se farbana kosa ne može prilikom pranja rasčešljati bez kondicionera.

Savremena sredstva za njegu kose, u idealnom slučaju, moraju da pokazuju kompletno dejstvo:

  •  Vlasište - čišćenje, uvlažavanje, uravnotežavanje, ishrana, zaštita.
  •  Kosa - čišćenje, uvlažavanje, uravnotežavanje, ishrana, zaštita.

Suvi famšampon je sredstvo za pranje, oporavljanje, uvlažavanje, ishranu i zaštitu kose i kože glave i odgovara svim potrebama. Osim toga, on daje mogućnost dugog čuvanja frizure, to jeste ima funkciju kondicionera. Veliki plus je što kod ovog šampona imamo potpuno odsustvo ’’hemije’’- sastav je 100% prirodan. Famšampon je spoj starih recepata i nove tehnologije. 
 
Korišćenje mliječnog ovsa u sastavu biološki aktivnih dodataka je postalo prava senzacija poslednjih godina i dozvolilo nam je da shvatimo mehanizam djelovanja na ćelije kože.
Najaktivniji beta-glukan ovsa i grupa  sapuna djeluju na imu sistem kože i prekidaju uništavanje složenih molekula i ćelija epidermisa.
Tehnologija ,mehanička aktivacija, koja je razrađena u naučnoj labaratoriji LN kozmetike nam je pomogla da napravimo neobičnu liniju mineralno-biljnog sastava  -  famkomplekse  -  za njegu kože i kose.
U suvi kozmetički sastav su uvedeni joni srebra i selenita. Srebro povećava protivbakterijsko svojstvo famkompleksa, smanjuje rizik pojave alergijskog dermatitisa. Selenit u sastavu famšampona ovladava sposobnošću da deaktivira slobodne radikale, negativno dejstvo koje izaziva oksidaciju ćelija, usporava proces starenja.
Mineralna komponenta „FAM“ pored srebra i selenita ima naizmjenični uticaj  Mg : Si : Zn, što pruža optimalne uslove za rast mnogoslojnog epitela, obezbejđuje jaku ishranu keratina, preduprjeđuje istanjenje kože i udaljuje sitne bore.
Mineralna kompozicija -  modificirani prirodni ceolit, obogaćen jonima bakra, srebra, cinka i selenita, montmorilonit (planinska glina), roza i bijela glina, taljk, prirodne soli – obezbjeđuju visoku razmjenu jona, absorbciona, katalitička, bakterijska, protivzapaljujuća, uvlažujuća, oporavljujuća, podmlađujuća, antioksidirajuća i regenerišuća svojstva. Minerali u sastavu famšampona su prirodni katalizatori za aktivisanje ljekovitog dejstva biljne kompozicije. Polisaharidi ovsa u dodiru sa kožom izazivaju istezanje kolagenovih vlakana, koža se izravnjuje, bore se izglađuju i nestaje izgled umora.

Glavna odlika suvih šampona u poređenju sa običnim, tečnim sredstvima za pranje kose je to što oni ne sadrže sintetički, površinski-aktivne sastojke, i zato ne pjene, i svojstveno ne ugrožavaju hidrolipidni zaštitni obruč dlake. Efekat prekrasnog čišćenja se dostiže zahvaljujući upijanju masnoće kože praškom gorčice i njegovoj vezi sa mineralima i ljekovitim travama. U sastav Famšampona su uvedene biljke bogate saponinima – mliječni ovas, korijen Glycyrrhiza glabra,  Saponarija (lat. Saponaria),  grižnik, bijeli kupus koji imaju sastojke dobre za pranje.  Udaljavanje masnoće i prljavštine sa kose pomoću litofitošampona proizlazi iz energične masaže kože glave i korijena kose. Pri masaži se osjeća piling kože glave, sakuplja se prljavština to jest dodtiže se efektivno, duboko čišćenje. Kosa dobija dobru ishranu i uvlažavanje: keratin srednjeg sloja dlake se uravnotežava, korjen dlake dobija dobru porciju rastućih flavonida, prirodnih vitamina i fitosterina, koji stimulišu rast kose i poboljšavaju njen kvalitet.
Biljne komponente famšampona uništavaju bakterije koje izazivajau zapaljenja kože i uništavanje lukovice dlake, liječe dermatitis, smanjuju svrab i uklanjaju perut.
Prirodni materijal  - mineral ceolit - ovladava visokom bioločkom aktivnošću. Ceolit čuva aktivnost biljnih komponenti, ubrzava njihovo djelovanje na ćelije kože glave i kose.

1. Famšampon. Famkompleks. 1. Jačanje, sjaj, volumen, vodeno – masni balans.
Sprečava opadanje kose, jača i čisti lukovicu dlake, ubrzava rast kose, normalizuje kožu glave, efektivno odklanja perut, svrab, zapaljenja, vraće kosi sjaj i elastičnost, hrani vitaminima, fitohormonima i mikro i makroelementima, uveličava volumen, kosa lakše dobija željenu frizuru. Ima antiseptičko i umirujuće dejstvo, obnavlja ćelije kože, usavršava razmjenu kiseonika, masnoće, vlage i minerala.


2. Famšampon. Famkompleks 1. Oporavljanje kože glave i strukture dlake.
Normalijzuje kožu glave, oporavlja strukturu dlake od korjena do samih krajeva, efektivno odklanja perut, svrab i zapaljenja, vraće kosi sjaj i elastičnost, hrani vitaminima, fitohormonima i mikro i makroelementima, uveličava volumen, kosa lakše dobija željenu frizuru. Usavršava lipidnu barijeru kože glave, ima antioksidantno dejstvo.

 

3. Famšampon. Famkompleks. 3. Hidratacija, sjaj, rast volumen.
Normalijzuje kožu glave, uvlažuje, vraće kosi sjaj i elastičnost, sprečava lomljenje i rascvjetavanje na krajevvma dlake, hrani vitaminima, fitohormonima i mikro i makroelementima, uveličava volumen, kosa lakše dobija željenu frizuru. Ubrzava proces regeneracije, stimulliše biološke procese u koži glave, hrani ćelije kiseonikom.

 

Sposobnost primjene: potrebna količina famšampona (2 – 3 supene kašike) staviti u posudu i promješati sa toplom vodom ne manje od 70 stepeni dok ne dobijete izgled pavlake. Nanijeti na mokru kožu glave i kose, ravnomjerno raspodjeliti kao pri farbanju kose. Dobro oprati i izmasirati kožu glave, Poželjno je zadržati šampon na glavi minimu 5 minuta. Ukoliko pravite masku za kosu tada umotajte glavu kesom ili kapom za kupanje, preko umotajte peškir i čekajte 15 – 20  minuta. Potom oprati vodom. Na kraju poprskati litofitolosionom.

Famšamponi se koriste za bilo koji tip kose u bilo kom uzrastu. Primjenjivati redovno1 – 2 puta u sedmici. Može se primjenjivati kursom od 4 sedmice ne ređe od 4 puta u godini.